image/svg+xml
image/svg+xml

Fakültemiz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan Yılmaz, TÜBA-GEBİP ödülü aldı

Fakültemiz öğretim üyesi Prof. Dr. Ramazan Yılmaz, Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülü almaya hak kazandı.
Cumhurbaşkanlığı himayelerinde yürütülen; TÜBA-GEBİP (Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı) ve TÜBA-TESEP (Bilimsel Telif Eser) Ödüllerini alacak isimler belli oldu.
Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenecek törenle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından sahiplerine tevdi edilecek ödüller kapsamında Fakültemiz Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ramazan Yılmaz, TÜBA-GEBİP ödülüne layık görüldü.
Stanford Üniversitesinin her yıl gerçekleştirdiği “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesinde BARÜ’den yer alan 11 isimden de biri olan Yılmaz, “Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülü”nü Sosyal Bilimler’de Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri alanında yaptığı çalışmalarla almaya hak kazandı.
Uzun ve emek dolu bir yolculuğun sonunda elde ettiği başarıdan dolayı duyduğu mutluluğu dile getiren Yılmaz “Türkiye Bilimler Akademisi tarafından ‘Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülü’ne layık görülmemin heyecan ve gururunu yaşıyorum. Bu büyük başarıda yanımda olan başta eşim Doç. Dr. Fatma Gizem Karaoğlan Yılmaz, biricik kızım Defne, ailelerimiz, araştırma ekibim ve üzerimde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bartın Üniversitesindeki AR-GE atmosferi, benim gibi genç araştırmacıları destekleyerek bu ödülü kazanmamda katkı sağladı. Bu doğrultuda bizi her zaman cesaretlendiren ve bilimsel keşiflere teşvik eden liderliğiyle bu başarıda önemli bir rol oynayan Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Orhan Uzun’a teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.
Yaptığı çalışmalarla geleceğe iz bırakma noktasında önemli gayret gösteren ve ödüle layık görülen Prof. Dr. Yılmaz’ı tebrik eden BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “Bartın Üniversitesi olarak bilimsel çalışmalarımız, nitelikli yayın ve teknolojik etki değeri yüksek araştırmalarımızla ortaya koyduğumuz yenilikçi bilgiyi insanlığın hizmetine sunuyoruz. ‘Türkiye Yüzyılı’ vizyonuna inanarak çıktığımız bu yolculukta alanında önemli isimlerle geleceğimize değer katmaya devam ediyoruz. Kurumsal olarak ilerleyişimize katkı sunan bu vizyon aynı zamanda ulusal ve uluslararası alanda görünürlüğümüzü de artırıyor. İnanıyorum ki tüm bileşenlerimizle birlikte gelecekte çok daha büyük başarılara imza atacağız. Bu düşüncelerle elde ettiği başarıdan dolayı Prof. Dr. Ramazan Yılmaz’a ve daha iyiye ulaşma konusundaki gayretleri için Fen Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Bülent Karakaş’a teşekkür ediyorum. Yarınlarımıza değer katma yolculuğunda bizlere destek veren YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Erol Özvar’a, YÖK üyelerimize ve etki değeri yüksek bilimsel çalışmaları özendirmek hedefiyle öncü çalışmalar yapan TÜBA’nın değerli başkanı Prof. Dr. Sayın Muzaffer Şeker hocamıza da teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.
TÜBA GEBİP Ödülleri
TÜBA-GEBİP Ödülleri; doğa, mühendislik, sağlık bilimleri ile sosyal bilimler alanlarında çalışan üstün başarılı genç bilim insanlarını, bilimsel çalışmalarını Türkiye’de sürdürmeleri, kendi çalışma gruplarını oluşturmaları, Türkiye kaynaklı uluslararası düzeyde nitelikli proje ve yayınlarını ödüllendirmek ve teşvik etmek amacıyla 2001’den bu yana veriliyor. TÜBA-GEBİP kapsamında ödül sahibi genç bilim insanlarına 3 yıl boyunca, her yıl 50 bin TL destek verilmektedir. Ayrıca, tez aşamasındaki doktora öğrencileri için yine her yıl 15 bin TL ek destek sağlanmaktadır. Ödüller, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenecek törenle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından sahiplerine veriliyor.    
  • Fakültemiz Biyoteknoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. H. Ufuk ÇELEBİOĞLU Danışmanlığında Kabul Edilen TÜSEB Projesi İle Bağışıklık Güçlendirici Yeni Formüller Denenecek.

  • Fakültemiz MBG Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fahriye ZEMHERİ NAVRUZ'un TÜBİTAK Projesi Kabul Aldı.

  • "Mezunlarla Buluşma Etkinliği" Mezunlarımız Medine DOĞAN SARIKAYA ve Seher ŞAHİN'in Katılımlarıyla Gerçekleştirildi.

  • Fakültemiz Öğrencisinin "Topuk Kanından Hızlı Tanı" Çalışmasına Birincilik Ödülü

  • Fakültemiz Akademik Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi.

  • TÜBA ve TÜBİTAK Ödüllü Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Ramazan YILMAZ'a Teşekkür Belgesi Verildi.

  • Fakültemiz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan YILMAZ “TÜBA-GEBİP” ve “100.Yıl TÜBİTAK Teşvik Ödülü” aldı.

  • Fakültemiz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan Yılmaz, TÜBA-GEBİP ödülü aldı

  • “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” Kapsamında Fakültemiz Öğrencilerinin 7 Projesi Destek Almaya Hak Kazandı.

  • Fakültemiz 1. Sınıf Öğrencilerine Yönelik Oryantasyon Eğitimi Etkinliği Gerçekleştirildi.