image/svg+xml
image/svg+xml

Fakültemiz 1. Sınıf Öğrencilerine Oryantasyon Eğitimi Verildi

2022-2023 Akademik Yılında Fakültemiz Bölümlerinde eğitime başlayan 1. sınıf öğrencilerimiz için 03.10.2022 Pazartesi günü saat 13.30'da Mimar Sinan Derslik Binası Konferans Salonunda oryantasyon eğitimi düzenlenmiştir.

Eğitime Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan UZUN, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent KARAKAŞ, öğretim elemanları ve Fakültemiz 1. sınıf öğrencileri katılmıştır. Oryantasyon eğiminde Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Rizvan İMAMOĞLU tarafından Üniversitemiz ve Fakültemiz hakkında kısa bilgilendirme yapıldıktan sonra Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Şube Müdürü Türkay ÇİMEN, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Öğretim Görevlisi Ülkü ÖZGÜVEN, Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Evrim GÜLER, Genel Sekreterlik personeli Bilgisayar İşletmeni Betül ÇETİN, Erasmus Koordinatörlüğü Büro Personeli Murat İPEK, Uluslararası Öğrenciler ve Yurtdışı Eğitim Koordinatörlüğü Bilgisayar İşletmeni Arzu GARİP tarafından ilgili oldukları birimleri tanıtıcı detaylı bilgilendirmeler yapılmıştır.

Rektör Prof. Dr. Orhan UZUN yaptığı 'Hoşgeldiniz' konuşmasında başarılarıyla adından sıkça bahsettiren Üniversitemizi ve Fen Fakültesini tercih ettikleri için öğrencilerimize teşekkür etmiş, aynı zamanda BARÜ'lü oldukları için çok da şanslı olduklarını dile getirmiştir. Üniversitemizin akademik çalışma başarı sıralamasında Fen Fakültesinin ilk sırada yer aldığını, Fakültenin Üniversitemize yapmış olduğu katkılardan duyduğu memnuniyeti dile getirmiş; Tübitak öğrenci projeleri kapsamında Üniversitemizin son beş yılda sıralamada ilk beşte olduğunu vurgulamış, bu başarıda da Fen Fakültesinin önemli yerinin olduğunu, elde edilen başarının sürdürülebilir olması için yeni gelen öğrencilerden beklentisinin büyük olduğunu ve bunu başarmak için tüm gayretlerini göstereceğine olan inancını vurgulamıştır. Üniversitenin sahip olduğu tüm olanaklardan kısaca bahsederek Üniversitemizin öğrenci odaklı bir anlayışı benimsediğini ve bütün bunları da öğrencilerimizin zaman içinde yaşayarak deneyimleyeceğini belirtmiştir.

Eğitim, Rektörümüz Prof. Dr. Orhan UZUN'un öğrencilerle sohbeti ve ardından Mimar Sinan Derslik Binası önünde toplu fotoğraf çekimi ile son bulmuştur.
  • Fakültemiz Biyoteknoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. H. Ufuk ÇELEBİOĞLU Danışmanlığında Kabul Edilen TÜSEB Projesi İle Bağışıklık Güçlendirici Yeni Formüller Denenecek.

  • Fakültemiz MBG Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fahriye ZEMHERİ NAVRUZ'un TÜBİTAK Projesi Kabul Aldı.

  • "Mezunlarla Buluşma Etkinliği" Mezunlarımız Medine DOĞAN SARIKAYA ve Seher ŞAHİN'in Katılımlarıyla Gerçekleştirildi.

  • Fakültemiz Öğrencisinin "Topuk Kanından Hızlı Tanı" Çalışmasına Birincilik Ödülü

  • Fakültemiz Akademik Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi.

  • TÜBA ve TÜBİTAK Ödüllü Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Ramazan YILMAZ'a Teşekkür Belgesi Verildi.

  • Fakültemiz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan YILMAZ “TÜBA-GEBİP” ve “100.Yıl TÜBİTAK Teşvik Ödülü” aldı.

  • Fakültemiz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan Yılmaz, TÜBA-GEBİP ödülü aldı

  • “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” Kapsamında Fakültemiz Öğrencilerinin 7 Projesi Destek Almaya Hak Kazandı.

  • Fakültemiz 1. Sınıf Öğrencilerine Yönelik Oryantasyon Eğitimi Etkinliği Gerçekleştirildi.