image/svg+xml
image/svg+xml

Fen Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı

Fen Fakültesi Akademik Kurulu, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan UZUN’un katılımıyla 27.02.2023 tarihinde Kütüphane Binası Konferans Salonunda gerçekleştirildi.
 
Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Rizvan İMAMOĞLU, Fakültemizin genel durumu ve 2022 yılına ait gerçekleşme rakamları, Yükseköğretim Kurulu İzleme ve Değerlendirme Ölçütleri kapsamında Fakültemizin performansını anlatan bir sunum gerçekleştirdi.
 
Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Bülent KARAKAŞ, Fakültemizin genç ve başarılı öğretim elemanlarının yaptığı çalışmaların Üniversitenin başarısının yarısını oluşturduğunu vurgulamış; Bölüm Başkanları ile her hafta pazartesi günü yapılan ve gerektiğinde de tüm personelle yapılan toplantılara dikkat çekerek “Biz problem olunca toplantı yapmıyoruz, problemlerin oluşmasına engel olmak amacıyla sık sık toplantı yapıp var olan ya da var olabilecek sıkıntıları gecikmeden çözüyoruz.” demiş, Fakültemizde bulunan yer problemini de tüm personel olarak kabullenmiş bulunmakla birlikte öğretim elemanlarının odaları paylaşma konusunda olumlu bir yaklaşım sergilediğine ve durumu pozitife döndürme çalışmalarının devam etmekte olduğunu belirtmiştir.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan UZUN Fen Fakültesinin Üniversitenin dinamik kuvvetlerinden birisi olduğunu, Fakültenin birçok alanda iyi işlere imza attığını ve fiziki şartların tüm olumsuzluklarına rağmen üretmeye devam etmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirmiş, çoğu yerde bu durumu örnek verdiğini de belirtmiştir. Fen Fakültesi için yapılması planlanan binanın projesinin devam ettiğini ancak binanın hayata geçirilmesi için biraz daha zamana ihtiyaç bulunduğunu, öğretim elemanlarının çalışma odalarını birbirleriyle paylaşma konusunu pozitif duruma döndürme konusunda yardımcı olacağına olan inancından bahsetmiştir. 
 
Üniversitelerin sıralama baskısını önümüzdeki yıllarda fazlasıyla hissedeceğini belirten Rektör UZUN, yapılan tüm çalışmalarda kanıt sunulması gerektiğini, Fakültemizin TÜBİTAK (1001, 1002 projeleri), TÜSEB gibi kurumlarla yapılan çalışma sayılarında, uluslararası proje sayılarında, Q1,Q4 yayın sayılarında, YÖK tarafından tanınan, birden fazla sıralamada ismi geçen üniversitelerle yapılan çalışmaların, uluslararası ortaklarla yapılacak projelerin (KA171) nitelik ve nicelik yönünden artırılması gerektiğini belirtmiş; yapılacak veya yapılması planlanan tüm çalışmaların göstergeye dönüştürülmesi gerektiğini ve bu hedeflerin de gerçekleştirilmesi için çaba harcanması gerektiğini belirtmiştir. Fakültede güzel olarak yapılan işlere ilk adımı atma konusunda öncü olduğu için Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümüne teşekkürlerini iletmiş, Fakültemizin kalite ve akreditasyon  çalışmalarını tüm bölümler bazında devam ettirmesine vurgu yapmıştır.

Rektör UZUN, ülkemizde yaşanan depremlerden sonra Fakültede afet ve ilkyardımla ilgili ders açılması konusunda öneride bulunmuş, kütüphane kullanımı ve sıfır atık projesinin uygulanması ile alakalı olarak öğretim elemanlarına çok iş düştüğünü ve bunu öğrencilere anlatmaları gerektiğini belirtmiştir.

Toplantı öğretim elemanlarımızın karşılıklı değerlendirmelerde bulunması ve Rektör Prof. Dr. Orhan UZUN’un Fakültemizin faaliyetleri ile ilgili görüş ve önerilerinin ardından sona ermiştir.




  • Fakültemiz Biyoteknoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. H. Ufuk ÇELEBİOĞLU Danışmanlığında Kabul Edilen TÜSEB Projesi İle Bağışıklık Güçlendirici Yeni Formüller Denenecek.

  • Fakültemiz MBG Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fahriye ZEMHERİ NAVRUZ'un TÜBİTAK Projesi Kabul Aldı.

  • "Mezunlarla Buluşma Etkinliği" Mezunlarımız Medine DOĞAN SARIKAYA ve Seher ŞAHİN'in Katılımlarıyla Gerçekleştirildi.

  • Fakültemiz Öğrencisinin "Topuk Kanından Hızlı Tanı" Çalışmasına Birincilik Ödülü

  • Fakültemiz Akademik Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi.

  • TÜBA ve TÜBİTAK Ödüllü Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Ramazan YILMAZ'a Teşekkür Belgesi Verildi.

  • Fakültemiz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan YILMAZ “TÜBA-GEBİP” ve “100.Yıl TÜBİTAK Teşvik Ödülü” aldı.

  • Fakültemiz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan Yılmaz, TÜBA-GEBİP ödülü aldı

  • “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” Kapsamında Fakültemiz Öğrencilerinin 7 Projesi Destek Almaya Hak Kazandı.

  • Fakültemiz 1. Sınıf Öğrencilerine Yönelik Oryantasyon Eğitimi Etkinliği Gerçekleştirildi.