image/svg+xml
image/svg+xml

Fakültemiz Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Mustafa NAKİPOĞLU'nun "Yeni Nesil Atık Ssu Filtreleme Sistemi" Projesine British Council’den Destek

Fakültemiz Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Mustafa NAKİPOĞLU'nun atık sulardaki antibiyotik kalıntıların temizlenerek bakterilerde artan antibiyotik direncinin önüne geçilmesini sağlayacak yeni teknolojiler geliştirilmesine yönelik projesi kapsamında İngiltere’nin Kingston Üniversitesi ile iş birliğine gitti. Ortak yapılan çalışmalarla “Sağlıklı İnsanlar, Hayvanlar ve Bitkiler-Güvenli ve Sağlıklı Toplumlar için Araştırma ve Yenilikler Yapmak” temasında sunulan projenin British Council tarafından desteklenmesi uygun görüldü.

Türkiye yürütücülüğünü Fakültemiz Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Nakipoğlu’nun yaptığı “Türkiye'de Antibiyotik Direnç Krizinin Aşılmasına Yönelik Akuatik Ortamdan Antibiyotik Kalıntılarının Etkin Giderimi (Efficient Removal of Antibiotic Residues from Aqua Environment to Tackle the Antimicrobial Resistance Crisis in Turkey)” isimli projeye 100 bin İngiliz Sterlini bütçe verildi. Türkiye-Birleşik Krallık arasında bilimsel iş birliğinin geliştirilmesine yönelik TÜBİTAK ve British Council iş birliğinde yürütülen “Uluslararası Bilim Ortaklıkları-Araştırma İş Birlikleri Fonu (International Science Partnerships Fund-Research Collaborations Grant)” çağrısı kapsamındaki proje çalışmaları 24 ay sürede tamamlanacak.
Proje ile Türkiye ve Birleşik Krallık’ta atık sudan antibiyotik kalıntılarının verimli bir şekilde giderilmesi için çevre dostu, sürdürülebilir ve maliyet-etkin bir prototip filtreleme sisteminin geliştirilmesi amaçlanıyor. Bu kapsamda antibiyotik eliminasyon sisteminin etkin, sürdürülebilir, ölçeklenebilir ve mevcut atık su arıtım sistemlerine uyumlu bir şekilde geliştirilebilmesi için her iki ülkede de çalışmalar yapılacak. Türkiye’deki çalışmalar Bartın başta olmak üzere Batı Karadeniz Bölgesinde sürdürülecek ve atık sulardaki antibiyotik kirliliğinin arıtılması üzerine yoğunlaşacak.

Yeni teknolojilerin geliştirileceği proje Türkiye’den başta dünyanın en etkili bilim insanlarından Fakültemiz Biyoteknoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Zahmakıran olmak üzere, Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesinden Prof. Dr. Sakine Uğurlu Karaağaç ve Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Mühendislik Fakültesinden Arş. Gör. Dr. Candan Eryılmaz'ın destekleriyle sürdürülecek. Proje boyunca Türkiye’de gerçekleştirilen çalışmalar Kingston Üniversitesinden bilim insanlarıyla yapılan toplantılarda konuşularak karşılıklı tecrübe aktarımında bulunulacak.

Projesi desteklenmeye hak kazanan öğretim üyemiz Dr. Öğr. Üyesi Mustafa NAKİPOĞLU'nu tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

  • Kariyer Planlama , Uygulama ve Araştırma Merkezi Mezun Buluşmaları Etkinliği

  • Fakültemiz Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Seyfullah GÖKOĞLU’nun TÜBİTAK 1002 Projesi Kabul Aldı

  • Fakültemiz Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet Cengiz KARAİSMAİLOĞLU'nun TÜBİTAK 1002 Projesi Kabul Aldı.

  • Fakültemiz BTBS Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatma Gizem KARAOĞLAN YILMAZ'ın TÜBİTAK 1001 Projesi Kabul Aldı.

  • “Atıktan Sanata: Sıfır Atıkla Yaratıcılığı Keşfet” Sergisi Fakültemizde Gerçekleştirildi.

  • "Mezunlarla Buluşma II" Etkinliği Gerçekleştirildi.

  • Sosyal Sorumluluk Etkinliği Kapsamında Zafer İlkokuluna Ziyaret Gerçekleştirildi.

  • Danışma Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi.

  • Fakültemiz Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Mustafa NAKİPOĞLU'nun "Yeni Nesil Atık Ssu Filtreleme Sistemi" Projesine British Council’den Destek

  • Fakültemiz Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Mehmet ZAHMAKIRAN ile Prof. Dr. Fatma Gizem KARAOĞLAN YLMAZ, TÜBİTAK Tarafından “Ulusal Lider Araştırmacı” Olarak Seçildi.