Üniversitemiz Öğretim Üyelerinden TÜBİTAK-1002 Hızlı Destek Projesi

Üniversitemiz Fen Fakültesi Biyoteknoloji Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Hasan Ufuk Çelebioğlu’un ‘1002-Hızlı Destek Programı’ kapsamında TÜBİTAK’a sunduğu proje desteklenmeye hak kazandı.

Üniversitemiz Fen Fakültesi Biyoteknoloji Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Hasan Ufuk Çelebioğlu’un yürütücülüğünde hazırlanan proje TÜBİTAK tarafından desteklenecek. TÜBİTAK 1002-Hızlı Destek Programı kapsamında hazırlanan  “Probiyotik bir bakteri olan Lactobacillus acidophilus’a ait sekretomun ve pirüvat kinazın insan kolon kanseri hücrelerine etkisinin araştırılması” başlıklı projede Fen Fakültesi Öğretim Üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Yavuz Erden, Arş. Gör. Ahmet Karakuş ve Arş. Gör. Rızvan İmamoğlu'da araştırmacı olarak görev alacak. Proje kapsamında  probiyotik bir bakteri olan Lactobacillus acidophilus’un hücre dışına salgılamış olduğu proteinlerden oluşan sekretom ile rekombinant DNA tekniği kullanılarak üretecekleri pirüvat kinaz proteinini insan kolon kanseri hücrelerine in vitro olarak vererek bunların kanser üzerine sitotoksik ve genotoksik etkileri incelenecektir.
  • Fakültemiz "Mekanda Erişilebilirlik" alanında "Turuncu Bayrak" sahibi oldu

• Üniversitemiz Araştırma Görevlisi Fulbright Doktora Bursu Kazandı

• 4. Kariyer Günleri Etkinliğimiz Gerçekleştirildi

• TÜBİTAK-2209 Projelerimiz Kabul Edildi

• Üniversitemiz Öğretim Üyelerinden TÜBİTAK-1002 Hızlı Destek Projesi

• Üniversitemizin İlk Kariyer Geliştirme Projesi

• Fen Fakültemiz Kariyer Günleri Etkinliğinin üçüncüsü gerçekleşti.

• UZEM, ERASMUS, MEVLANA ve FARABİ Değişim Programları Hakkında Bilgilendirme Semineri

• Dünya Kanser Günü Konferansı

• RİMER İle Yönetime Katılın