Stratejik Alanlarda Kullanılacak Nano-materyal Patentlendi.

Dünyanın en etkili bilim insanları arasında yer alan Fakültemiz Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Zafer Ceylan ile Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Kılıçer tarafından doğal kaynaklar kullanılarak yeni ve yüksek teknoloji ile "Elektrospinning Tekniği ile Pomza İçerikli Nanofiber Üretimi” başlıklı buluş hayata geçirildi. Dünyada ilk olan çalışmalarla üretilen Nano-materyal, Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) Resmi Patent Bülteni ile patentlenmeye hak kazandı.

• Fakültemiz MBG Bölümü Öğretim Elemanının Projesiyle Pankreas Kanseri Tedavisinde Yeni Yöntemler Denenecek.

• Stratejik Alanlarda Kullanılacak Nano-materyal Patentlendi.

• 2023 ve 2024 Yıllarında Projesi Desteklenen Fakültemiz Akademisyen ve Öğrencilerine Yönelik Gerçekleştirilen Etkinlikle Başarı Belgeleri Takdim Edildi

• Poster Sunum Etkinliği Yoğun Katılımla Gerçekleştirildi.

• Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Bölümü Tarafından Kariyer Günü Etkinliği Gerçekleştirildi.

• Biyoteknoloji ve Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümleri Tarafından Kariyer Günü Etkinliği Gerçekleştirildi.

• Fen Fakültesi Kariyer Günü Etkinlikleri 22 Mayıs 2024 Çarşamba Günü Gerçekleştirilecektir.

• Fakültemiz Biyoteknoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. H. Ufuk ÇELEBİOĞLU Yürütücülüğünde Kabul Edilen TÜSEB Projesiyle Kolesterol Seviyesini Düşürücü Yeni Formüller Geliştirilecek.

• Fakültemiz Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Dursun Kısa'nın Kabul Edilen TÜSEB Projesiyle Yeni Nesil Teknolojilerle DHFR Enzimi Üretilecek.