image/svg+xml
image/svg+xml

Fakültemiz Biyoteknoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. H. Ufuk ÇELEBİOĞLU Yürütücülüğünde Kabul Edilen TÜSEB Projesiyle Kolesterol Seviyesini Düşürücü Yeni Formüller Geliştirilecek.


Fakültemiz Biyoteknoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Hasan Ufuk ÇELEBİOĞLU’nun yürütücülüğünde, Arş. Gör. Sena DAVRAN BULUT’un araştırmacı olarak yer aldığı proje, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) ‘A4 Proje Destek Programı’ kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

“Yüksek Kolesterolde Probiyotik-Fenolik Birlikteliği: L. rhamnosus GG ve Sinapik Asit Etkileşiminin Hipokolesterolemik, Proteomik ve in vivo Analizleri” başlıklı proje ile doğal antioksidanlar ve probiyotiklerin birlikte oluşturdukları kombinasyonun kolesterol seviyesi üzerindeki etkisi incelenecek. Projede ayrıca Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Hacı Ali DÖNDAŞ ve Prof. Dr. Naciye DÖNDAŞ da araştırmacı olarak çalışmalara katkı sunacak.

Proje kapsamında; gastrointestinal sistemde birlikte bulunan probiyotik bakteriler ve fenolik bileşiklerin ayrı ayrı kolesterol seviyesini düşürdüğü bilinse de birlikte oluşturdukları ‘sinbiyotik’ kombinasyonun konakçı üzerindeki etkisi bilinmemektedir. Bu bağlamda, gerçekleştirilecek çalışmalarla, sinapik asidin ve probiyotik bakteri Lacticaseibacillus rhamnosus'un birlikte kolesterol düşürücü potansiyeli araştırılacak. 
  • Fakültemiz MBG Bölümü Öğretim Elemanının Projesiyle Pankreas Kanseri Tedavisinde Yeni Yöntemler Denenecek.

  • Stratejik Alanlarda Kullanılacak Nano-materyal Patentlendi.

  • 2023 ve 2024 Yıllarında Projesi Desteklenen Fakültemiz Akademisyen ve Öğrencilerine Yönelik Gerçekleştirilen Etkinlikle Başarı Belgeleri Takdim Edildi

  • Poster Sunum Etkinliği Yoğun Katılımla Gerçekleştirildi.

  • Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Bölümü Tarafından Kariyer Günü Etkinliği Gerçekleştirildi.

  • Biyoteknoloji ve Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümleri Tarafından Kariyer Günü Etkinliği Gerçekleştirildi.

  • Fen Fakültesi Kariyer Günü Etkinlikleri 22 Mayıs 2024 Çarşamba Günü Gerçekleştirilecektir.

  • Fakültemiz Biyoteknoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. H. Ufuk ÇELEBİOĞLU Yürütücülüğünde Kabul Edilen TÜSEB Projesiyle Kolesterol Seviyesini Düşürücü Yeni Formüller Geliştirilecek.

  • Fakültemiz Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Dursun Kısa'nın Kabul Edilen TÜSEB Projesiyle Yeni Nesil Teknolojilerle DHFR Enzimi Üretilecek.

  • Fakültemiz Biyoteknoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. H. Ufuk ÇELEBİOĞLU Danışmanlığında Kabul Edilen TÜSEB Projesi İle Bağışıklık Güçlendirici Yeni Formüller Denenecek.