Fen Fakültesi BTBS Bölümü öğretim üyeleri Türkiye’de ilk 5’te

Üniversitemiz Fen Fakültesi Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri’nde görevli 3 öğretim üyesi Web Of Science aracılığıyla yayınlanan, SSCI indeksli yayınlarda ilk 5’te yer alarak büyük bir başarıya imza attılar.

Web of Science “Education, Educational Research” kategorisindeki uluslararası saygın dergilerde yayınlanan Türkiye adresli SSCI indeksli yayınlarda en etkili 100 araştırmacının adları yayınlandı.

Son dört yıllık performans verileri dikkate alınarak yapılan sıralamada Üniversitemiz Fen Fakültesi Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Ramazan Yılmaz ikinci, Doç. Dr. Fatma Gizem Karaoğlan Yılmaz üçüncü ve Doç. Dr. Hatice Yıldız Durak ise dördüncü sırada yer almayı başardı.

2018 yılında yayınlanan uluslararası yayın sayısı dikkate alınarak yapılan devlet üniversitesi sıralamasında ‘En Hızlı Yükselen Üniversite’ olan Üniversitemizde öğretim üyeleri temelinde alınan bu dereceyle de başarısını perçinlemiş oldu.

“Bartın Üniversitesi sürdürülebilir bir gelişim gösteriyor”
Alınan başarılardan dolayı öğretim üyelerini tebrik eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “Yeni YÖK anlayışıyla birlikte üniversitelerde hızlanan kalite yolculuğunda Bartın Üniversitesi olarak 2019-2023 Stratejik Planı’nda belirlenen hedeflere kararlı bir şekilde yürüyoruz. Sürdürülebilir bir gelişim göstererek, bilimsel anlamda da aldığımız başarılarla yetkinliğimizi ortaya koyuyoruz. Nitelikli büyüme hedefiyle her günün bir önceki günden daha iyi olması için tüm personelimiz ve öğrencilerimizle birlikte büyük gayret gösteriyoruz. Bu kapsamda Bartın Üniversitesi, 2018 yılında yayımlanan uluslararası yayın sayısı dikkate alınarak yapılan devlet üniversitesi sıralamasında 25 basamak birden yükselerek 44’üncü sıraya yerleşti ve ‘En Hızlı Yükselen Üniversite’ oldu. Bu gurur verici haberin ardından, en etkili 100 araştırmacı arasında ilk 5’te Fen Fakültemizden 3 bilim insanımızın olması da göğsümüzü kabarttı. Bu doğrultuda başta öğretim üyelerimiz Doç. Dr. Ramazan Yılmaz, Doç. Dr. Fatma Gizem Karaoğlan Yılmaz ve Doç. Dr. Hatice Yıldız Durak olmak üzere Bartın Üniversitesi ailesinin tüm bileşenlerine teşekkür ediyorum.” dedi.