image/svg+xml
image/svg+xml

Fakültemiz öğrencisi Buket Yıldırım, Kovid-19 projesiyle ödül aldı

Fakültemiz Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğrencisi Buket Yıldırım, Uşak Üniversitesi TTO 2. AR-GE ve Tasarım Proje Pazarı’nda ikincilik ödülü aldı.

Fakültemiz Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğrencisi Buket Yıldırım, Uşak Üniversitesi, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) ve Zafer Teknopark A.Ş. işbirliği ile düzenlenen yarışmada önemli bir başarı elde etti. TEKNOFEST yarışmalarına katılan ve TÜBİTAK 2209 projeleriyle önemli deneyimler elde eden Yıldırım, yarışmada ikincilik ödülü almaya hak kazandı. Fakültemiz Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Rizvan İmamoğlu danışmanlığında “Kovid-19 Pandemisine Yönelik İnhibitör Denemeleri için ACE2 Proteininin Rekombinant Olarak Üretilmesi” başlıklı çalışmasıyla yarışmaya katılan Yıldırım, Kovid-19 çalışmalarına önemli bilimsel katkılar sunmayı hedefliyor.

Gösterdiği gayret sonucunda aldığı başarılardan dolayı Yıldırım’ı kutlayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “Bartın Üniversitesi olarak öğrencilerimizin sürekli gelişimi ve yetkinliklerinin artması her zaman önceliğimiz olmuştur. Onları mezun ederken donanımlı bireyler olmaları için tüm insan kaynağımızla birlikte ciddi çaba sarf ediyoruz. Gerek ders ortamında gerek ise ders dışı eğitim ve faaliyetlerle onları en iyi şekilde geleceğe hazırlamanın gayretindeyiz. Bu düşüncelerle ‘Üreten Türkiye’nin mimarları olacak gençlerimizden biri olan Buket Yıldırım’ı ve danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Rizvan İmamoğlu’nu tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.
  • Fakültemiz Biyoteknoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. H. Ufuk ÇELEBİOĞLU Danışmanlığında Kabul Edilen TÜSEB Projesi İle Bağışıklık Güçlendirici Yeni Formüller Denenecek.

  • Fakültemiz MBG Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fahriye ZEMHERİ NAVRUZ'un TÜBİTAK Projesi Kabul Aldı.

  • "Mezunlarla Buluşma Etkinliği" Mezunlarımız Medine DOĞAN SARIKAYA ve Seher ŞAHİN'in Katılımlarıyla Gerçekleştirildi.

  • Fakültemiz Öğrencisinin "Topuk Kanından Hızlı Tanı" Çalışmasına Birincilik Ödülü

  • Fakültemiz Akademik Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi.

  • TÜBA ve TÜBİTAK Ödüllü Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Ramazan YILMAZ'a Teşekkür Belgesi Verildi.

  • Fakültemiz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan YILMAZ “TÜBA-GEBİP” ve “100.Yıl TÜBİTAK Teşvik Ödülü” aldı.

  • Fakültemiz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan Yılmaz, TÜBA-GEBİP ödülü aldı

  • “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” Kapsamında Fakültemiz Öğrencilerinin 7 Projesi Destek Almaya Hak Kazandı.

  • Fakültemiz 1. Sınıf Öğrencilerine Yönelik Oryantasyon Eğitimi Etkinliği Gerçekleştirildi.