5. Beşinci Kariyer Günleri Etkinliğimiz Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Fen Fakültesi tarafından beşincisi gerçekleştirilen “Kariyer Günleri” etkinliğinde Global Maksimum Data & Information and Technologies şirketinden veri bilimci Dorukhan Afacan deneyimlerini öğrencilerle paylaştı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Üniversitemiz Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Handan Ucun Özel, kariyer günlerinin öğrencilerinin mesleki ve akademik kariyerlerine sağladığı önemi vurgulayarak, bu anlamda öğrencilerimize gerekli desteği sağlayacağımızı ve bu tip etkinliklerle de öğrencilerimizi başarı öyküleri ile buluşturup iş hayatına adapte etmeyi hedeflediklerini ifade etti. Daha sonra söz alan Afacan, ulusal ve uluslararası projelerde kullanılan makine öğrenmesi ve yapay zeka teknikleri hakkında bilgi vererek, Python ve R programlama dillerinin bu alanlarda çalışmak isteyen araştırmacılar için önemli olduğunu vurguladı. Ayrıca Kaggle platformunun veri bilimci olmak isteyen öğrenciler için iyi bir başlangıç noktası olabileceğini belirtti. Etkinlik sonrasında Dorukhan Afacan'a Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Handan Ucun ÖZEL tarafından plaket ve teşekkür belgesi verildi.