Zorunlu Hazırlık Sınıfları Yabancı Dil Yeterlilik (Muafiyet) Sınavı Duyurusu

Zorunlu hazırlık sınıfları Yabancı Dil Yeterlilik (Muafiyet) sınavı, 18.09.2019 Çarşamba günü, Bartın Üniversitesi Ağdacı Yerleşkesi Yabancı Diller Yüksekokulu’nda iki oturum halinde yapılacaktır.

1. oturum (10.00-12.00) 80 adet çoktan seçmeli test sorusundan oluşmaktadır.
  2. oturum (13.00-13.40) dinleme ve yazma kısımlarından oluşmaktadır. Bu oturum, dinleme bölümü ile başlayacak ve 15 dakika sürecektir. Oturumun ikinci kısmında bir adet yazma sorusu bulunmaktadır. Bu kısım 20 dakika sürecektir.

Bu sınava:

1. Üniversitemizin zorunlu yabancı dil hazırlık sınıfı bulunan programlarına (İngiliz Dili Eğitimi ve Çeviribilim) ilk kez kaydını yaptırmış öğrenciler ile hazırlık eğitiminden muaf olmak isteyen öğrenciler,
  2. İsteğe bağlı hazırlık sınıfına 2019-2020 eğitim-öğretim yılı öncesinde kayıt yaptırmış ve devamsızlık dışında herhangi bir nedenle başarısız olan öğrenciler katılabilirler.

Yabancı dil yeterlilik (muafiyet) sınavından başarılı olabilmek için 100 tam puan üzerinden, kısmen yabancı dilde eğitim veren programlardaki öğrencilerin, tamamen yabancı dilde eğitim veren ön lisans programlarındaki öğrencilerin ve eğitim dili Türkçe olup isteğe bağlı hazırlık okuyan öğrencilerin en az 60 puan; tamamen yabancı dilde eğitim veren lisans programlarındaki öğrencilerin ise en az 75 puan almaları gerekmektedir.