image/svg+xml
image/svg+xml

Fen Fakültemizin 2 projesine, 2 ödül


Fakültemizin öğretim elemanları ve öğrencileri ayrı olarak hazırladıkları 2 proje, “5. Uluslararası Kocaeli Ar-Ge Proje Pazarı”ndan ödül almayı başardı.

Fakültemiz Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Dursun Kısa ve Arş. Gör. Rizvan İmamoğlu ile Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesinden Prof. Dr. İsa Gökçe ve Arş. Gör. Dr. Hülya Kuduğ, İstanbul Üniversitesinden Arş. Gör. Özlem Kaplan’ın kurucu ortakları oldukları HidroGen Biyoteknoloji Ltd. Şti. bünyesinde gerçekleştirdikleri proje ile “5. Uluslararası Kocaeli Ar-Ge Proje Pazarı” kapsamında üçüncülük ödülüne layık görüldü.

Hastalık tanı kiti üretilmesi hedefleniyor
“Hepatit B ve Hepatit C Hastalıklarının Tanısı için Yerli Tıbbi Tanı Kiti Yapımı” adlı projeyle ödül alan öğretim elemanları, proje kapsamında Hepatit B ve Hepatit C hastalığının tanısında kullanılan tanı kitlerinin yerli olarak üretilmeyi planlıyor.

Bu kapsamda, yurt dışından yüksek maliyetlerle ithal edilen tanı kitleri ve kit maliyetinin büyük bir kısmını oluşturan enzimler yerli olarak üretilerek, bu alan için önemli bir katma değer oluşturulması hedefliyor.

Ayrıca, proje KOSGEB’in “İş birliği, güç birliği” programı tarafından da destekleniyor.

Öğrencilerimiz ödülle döndüler
Üniversitesine bir ödül de “Tanı Kitlerinde Kullanmak için Glukoz Oksidaz Enziminin Rekombinant Olarak Üretilmesi” adlı proje ile öğrencilerden geldi.

“5. Uluslararası Kocaeli Ar-Ge Proje Pazarı”nda katılan Fakültemiz Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğrencileri Betül Timuçin ve Hilal Taşçı ile Biyoteknoloji Bölümü öğrencisi Kazım Erden Karaoğlanlı’nın sunduğu, Fakültemiz öğretim elemanları Dr. Öğr. Üyesi Dursun Kısa ve Arş. Gör. Rizvan İmamoğlu tarafından yapılması hedeflenen proje üçüncülük ödülü aldı.   

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun başta olmak üzere Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Handan Ucun Özel gösterdikleri gayret sonucunda aldıkları başarılardan dolayı akademisyenlerimizi ve öğrencilerimizi kutladı.
  • Fen Fakültesi Kariyer Günü Etkinlikleri 22 Mayıs 2024 Çarşamba Günü Gerçekleştirilecektir.

  • Fakültemiz Biyoteknoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. H. Ufuk ÇELEBİOĞLU Yürütücülüğünde Kabul Edilen TÜSEB Projesiyle Kolesterol Seviyesini Düşürücü Yeni Formüller Geliştirilecek.

  • Fakültemiz Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Dursun Kısa'nın Kabul Edilen TÜSEB Projesiyle Yeni Nesil Teknolojilerle DHFR Enzimi Üretilecek.

  • Fakültemiz Biyoteknoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. H. Ufuk ÇELEBİOĞLU Danışmanlığında Kabul Edilen TÜSEB Projesi İle Bağışıklık Güçlendirici Yeni Formüller Denenecek.

  • Fakültemiz MBG Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fahriye ZEMHERİ NAVRUZ'un TÜBİTAK Projesi Kabul Aldı.

  • "Mezunlarla Buluşma Etkinliği" Mezunlarımız Medine DOĞAN SARIKAYA ve Seher ŞAHİN'in Katılımlarıyla Gerçekleştirildi.

  • Fakültemiz Öğrencisinin "Topuk Kanından Hızlı Tanı" Çalışmasına Birincilik Ödülü

  • Fakültemiz Akademik Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi.

  • TÜBA ve TÜBİTAK Ödüllü Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Ramazan YILMAZ'a Teşekkür Belgesi Verildi.

  • Fakültemiz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan YILMAZ “TÜBA-GEBİP” ve “100.Yıl TÜBİTAK Teşvik Ödülü” aldı.