image/svg+xml
image/svg+xml

Öğrencilerimizin Projesi Ödül Aldı

Öğrencilerimiz katıldıkları Ulusal İnovasyon Odaklı İleri Malzeme Teknolojileri Geliştirme ve Girişimcilik Proje Pazarı’nda üçüncülük ödülü almayı başardı.

Üniversitemiz Fen Fakültesi öğrencileri ile Fen ve Mühendislik Fakültesi öğretim elemanları tarafından disiplinlerarası yürütülen “Bitkisel Anti-Bakteriyel Kaplama” adlı proje, İstanbul Gedik Üniversitesi tarafından düzenlenen Ulusal İnovasyon Odaklı İleri Malzeme Teknolojileri Geliştirme ve Girişimcilik Proje Pazarı’nda ödüle layık görüldü.

Yenilikçi fikirlerin hayata geçirilmesi ve genç araştırmacıları teşvik etmek amacıyla düzenlenen proje pazarı etkinliğinde onlarca proje arasından verilen üçüncülük ödülünü, proje ekibinde yer alan Üniversitemiz Fen Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğrencileri Betül Timuçin ve Hilal Taşçı ile Biyoteknoloji Bölümü öğrencisi Kazım Erden Karaoğlanlı aldı. 

Teknik Danışmanlığını Doç. Dr. Abdullah Cahit Karaoğlanlı’nın yürüttüğü projeye Doç. Dr. Ali Savaş Bülbül, Arş. Gör. Rızvan İmamoğlu ve Arş. Gör. Yusuf Ceylan da destek verdi. Proje ile Türkiye’de yaygın olarak bulunan acı yavşan otunun temiz yüzeylerin elde edilmesi, antibakteriyel özellik kazandırılması ve elde edilen kazanımların birçok alanda uygulanabilir hale getirilmesiyle ekonomiye kazandırılması hedeflendi.  

Gösterdikleri gayret sonucunda aldıkları başarılardan dolayı öğrencileri kutlayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “Üniversite olarak öğrencilerimizi en iyi şekilde geleceğe hazırlamanın gayreti içindeyiz. Bu doğrultuda, öğretim elemanlarımız nitelikli bireyler yetiştirme doğrultusunda büyük emek sarf ediyorlar. Öğrencilerimiz ise katıldıkları yarışmalardan başarılarla dönerek, bizleri gururlandırıyor. Alınan sonuçlarda büyük payı olan, bizlere bu mutluluğu yaşatan değerli akademisyenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum. İnanıyorum ki bu başarılarımız her alanda katlanarak artacaktır.” dedi.     
  • Fakültemiz MBG Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fahriye ZEMHERİ NAVRUZ'un TÜBİTAK Projesi Kabul Aldı.

  • "Mezunlarla Buluşma Etkinliği" Mezunlarımız Medine DOĞAN SARIKAYA ve Seher ŞAHİN'in Katılımlarıyla Gerçekleştirildi.

  • Fakültemiz Öğrencisinin "Topuk Kanından Hızlı Tanı" Çalışmasına Birincilik Ödülü

  • Fakültemiz Akademik Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi.

  • TÜBA ve TÜBİTAK Ödüllü Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Ramazan YILMAZ'a Teşekkür Belgesi Verildi.

  • Fakültemiz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan YILMAZ “TÜBA-GEBİP” ve “100.Yıl TÜBİTAK Teşvik Ödülü” aldı.

  • Fakültemiz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan Yılmaz, TÜBA-GEBİP ödülü aldı

  • “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” Kapsamında Fakültemiz Öğrencilerinin 7 Projesi Destek Almaya Hak Kazandı.

  • Fakültemiz 1. Sınıf Öğrencilerine Yönelik Oryantasyon Eğitimi Etkinliği Gerçekleştirildi.

  • Üniversitemiz Öğrenci Projeleriyle Türkiye 3.sü Oldu