TÜBİTAK-2209 Projelerimiz Kabul Edildi

Fakültemiz öğretim üyelerinden Doç. Dr. Ali Savaş BÜLBÜL'ün danışmanlığını yaptığı, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğrencilerimizden Gamze GÜLDEN'in yürütücülüğünde gerçekleştirilecek olan "Punisik asidin C6 sıçan glioma hücreleri üzerine etkisinin araştırılması" isimli TÜBİTAK-2209 A projesi kabul edildi. Ayrıca öğretim üyelerimizden Dr. Öğr. Üyesi Sevgi ÜNAL'ın akademik danışmanlığını yaptığı, sanayi danışmanlığını ise Biyoteknoloji Bölümü Arş. Gör. Rızvan İMAMOĞLU'nun yaptığı, Biyoteknoloji Bölümü ikinci sınıf öğrencilerinden Kazım Erden KARAOĞLANLIOĞLU'nun yürütücülüğünde yapılacak olan "Kemik büyüme faktörü 2 (BMP-2)'nin hücre kültürü çalışmalarında kullnmak için rekombinant olarak üretilmesi" TÜBİTAK-2209 B projesi de kabul edildi. Bir diğer kabul edilen projemiz, fakültemiz öğretim üyelerinden Hasan Ufuk ÇELEBİOĞLU'nun danışmanlığını yaptığı, Biyoteknoloji Bölümü üçüncü sınıf öğrencilerinden Busenur ÇELEBİ'nin yürütücülüğünde gerçekleştirilecek olan 'Kudret narı (Momordica charantia L.) ve zeytinyağı karışımının yararlı bakteriler üzerine etkisi' isimli  TUBİTAK 2209 A projesidir.