Kariyer Günleri Etkinliğimizin İlki Gerçekleştirilmiştir

Fakültemiz tarafından ilki gerçekleştirilen, “Kariyer Günleri” başlıklı etkinliğe Konuşmacı olarak Bartın Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Mühendislik Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Mustafa M. ARAL  katılmıştır.

Prof. Aral, “Nüfus-Çevre-İklim Sistemleri Üzerine Düşünce ve Tasarımlar” başlıklı konuşmasında; Nüfus-Çevre-İklim üçlemi arasındaki ilişkiler döngüsüne uyarladığı matematiksel kuramları kullanarak farklı bir perspektifle daha temiz bir dünya özlemini analitik bir zekâ ile aktarmıştır.
ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümünde Lisans Eğitimini tamamlayan ve akademik kariyerine İnşaat ve Çevre Mühendisliği Bölümlerinde yaptığı çalışmalarla başlayan Prof. Aral, daha sonra matematik alanında dünyaca ünlü Türk Matematikçi Ord. Prof. Dr. Cahit ARF danışmanlığında ikinci bir kariyer ile aslında risk aldığını ama risk almanın insanı daha fazla çalışmaya sevk ettiğini ifade ederek; uygulamalı matematik bilim dalında doçentliğe kadar giden bu sürecin kendisi için ayrı bir zevk ve ilham kaynağı oluşturduğunu vurgulamışlardır.

Kırk bir sene Georgia Teknoloji Enstitüsü’nde Bilim İnsanı olarak çalıştıktan sonra Bartın üniversitesinde akademik kariyerini sürdürme kararını Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan UZUN’la görüşmesi sonrası aldığını söyleyen Prof. Aral, hayatı boyunca “Kararlılık, Fırsatları Değerlendirme ve Risk Alma” ölçütlerini esas alarak hareket ettiğini ifade ederek “Bir Şeyin Yanlış Olduğunu Göstermek Bile Başarıdır!sözü ile başarısının temelinde daima azim ve kararlılığının olduğunu ifade etmişlerdir.

Etkileyici ve farkındalık oluşturan konuşmalarından ötürü Fen Fakültesi Dekanlığı ve Çalışanları olarak Hocamıza bir kez daha teşekkürlerimizi bildirir, budan sonraki yaşamında huzur, sağlık ve başarı dolu nice yıllar dileriz.