Dekanımız Prof. Dr. Ahmet KARADAĞ TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’ı ziyaret etti

Ziyarette, Rektör Uzun ile birlikte Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Mustafa Aral ile Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Karadağ yer aldı.

Rektör Uzun burada yaptığı konuşmada Bartın Üniversitesi’nde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi vererek, “Ülkemizin kalkınma hamlesine, gelecek hedeflerine katkı sunmayı gaye edindik. Bu doğrultuda bilginin istenilen zamanda, istenilen miktarda ve kalitede üretilmesi için akademisyenlerimizle elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu kapsamda, kamu-üniversite-sanayi işbirliğine önem veriyor; ihtisaslaşma, bölgesel odaklılık, uluslararasılaşma ve kalite konularında yoğun mesai harcıyoruz. Hedefimiz proje üreten ve ürettiği projeyi insanlarımızın hizmetine sunan bir yapıya kavuşmaktır. Bu noktada YÖK Başkan Vekili olduğu dönemde koordinasyonunda yürüyen Bölgesel Kalkınma ve Misyon Farklılaşması Projesi ile ilgili olarak Sayın Başkanımız tecrübelerini bizimle paylaştı. Bu süreçle ilgili olarak gelecek döneme dair birlikte değerlendirme fırsatımız oldu.” dedi.

TUBİTAK Başkanı Mandal ise ziyaretinden dolayı Rektör Uzun ve beraberindekilere teşekkür ederek, Bartın Üniversitesi’nde yürütülen çalışmaları takdirle karşıladığını ifade etti.