Bor katkılı el temizleyicisi ile sabun üretildi

Koronavirüsün (COVİD-19) yayılmasına karşı el temizleyicilerine talebin arttığı bu günlerde, Üniversitemiz Merkezi Araştırma Laboratuvarı bünyesinde bor katkılı yerli el temizleyicisi üretildi. Üniversitemiz yerleşkelerinde sık kullanılan alanlara yerleştirilen el temizleyicileri, bor bileşimi dolayısıyla ellerin kuruyup, yıpranmasını önlüyor. Ayrıca defne ve bor katkılı el temizleyici sabun da üretildi.

Küresel bir sorun olan Koronavirüs salgınına karşı ülkemizdeki mücadeleye katkı sağlamak için büyük gayret sarf ettiklerini belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun,  bilimsel çalışmalarımız başta olmak üzere, eğitim-öğretim ve sosyal sorumluluk çalışmalarımızla sürece katkı sunduklarını söyledi.

Rektör Uzun, “Üniversitemiz, Koronavirüs pandemisinin önlenmesine yönelik Yükseköğretim Kurulumuz koordinesinde önemli bir mücadele vermektedir. Öğretim elemanlarımız bir yandan tanı kitlerinde kullanılan enzimler ile Koronavirüs tedavisinde kullanılacak önleyici ve tedavi edici ilaçların testleri için gereken kritik enzimi üretmeye devam ediyorlar. Diğer yandan 3 boyutlu yazıcı aracılığıyla üretilen ‘çoklayıcı’ ile bir solunum cihazını aynı anda iki hastanın tedavisinde kullanılmasına olanak sağladık. Her gün 600’e yakın sanal sınıfta öğrencilerimizi geleceğe hazırlamaya devam ediyoruz. Sosyal sorumluk çalışmalarımızla maske ve siperlikler üretip, sağlık çalışanlarımıza ücretsiz olarak verdik. Şimdi ise bor katkılı el temizleyicisi üretimini gerçekleştirdik ve yerleşkelerimizde belirli noktalara yerleştirdik. Bu düşüncelerle katkıları dolayısıyla Merkezi Araştırma Laboratuvarı Müdürümüz Doç. Dr. Abdullah Cahit Karaoğlanlı ile Fen Fakültesi Biyoteknoloji Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Nesrin Korkmaz, öğretim elemanlarımız Arş. Gör. Kevser Ceylan, Arş. Gör. Özlem Bakır, Arş. Gör. Hale Güçkır, Arş. Gör. K. Sena Baş ve emeği geçen Bartın Üniversitesi ailesinin tüm bileşenlerini yürekten kutluyorum” dedi.

Üniversitemizde salgınla mücadele kapsamında tüm alanlarda dezenfekte çalışmalarının devam ettiğinin de altını çizen Rektör Uzun, “Ağdacı, Kutlubey, Ulus ve Kurucaşile yerleşkelerimizde, kurduğumuz ekipler tarafından dezenfekte çalışmaları belirlenen periyotlarda sürdürülüyor. Tüm akademik ve idari birimler, üniversite kütüphaneleri, amfi ve derslikler, laboratuvarlar, atölyeler, toplantı salonları, konferans salonları, bireysel ve ortak kullanıma açık alanlar ve sosyal alanlar ile resmi araçlar düzenli olarak dezenfekte ediliyor. Böylece tüm çalışma arkadaşlarımızın güvenli ve hijyenik ortamda bulunmalarını sağlıyoruz. İnanıyorum ki bu zorlu günleri hep birlikte aşacağız” diye konuştu.

• Üniversitemiz Öğrenci Projeleriyle Türkiye 3.sü Oldu